Založ si blog

Má Korčoch tých istých volebných poradcov ako mal Jeľcin? Aneb zmena z „Pána temnôt“ na „Miláčika Kirova“…

Korčok boys/molodci očividne prehodnotili kampaň – asi tu čítali môj článok, v ktorom som sa nelichotivo vyjadroval o billboarde propagujúcom Korčokovu kandidatúru, ktorý som nazval, že „Pán temnôt prichádza…“, nakoľko bola na ňom zobrazená ponurá Korčekova tvár vynárajúca sa z tmy so zlovestným mottom „rázne, ale slušne“. Ktohovie, asi to bolo myslené, že Korčok ako ala „Zorro mstiteľ“, či čo, no preferencie „Pána temnôt“ to nezdvihlo a tak hľa – na hlavnej ceste vidno nový billboard a to v úplne opačnom garde – Korčok tam žiari ako slnko – žiaria mu strieborné vlasy, biela košeľa a iskrivé (zrejme) keramické zuby sú zasadené v žiarivom úsmeve, pričom je obklopený jasajúcim davom – teda hlavne ženami, všakáno, však taký fešák – a s takým platom!!!

A čírou náhodou som si kúpil aj časopis Historická revue (3/2024), kde píšu o „miláčikovi Kirovovi“ – kto ho nepozná, tak to bol boľševik, ktorý bol v CCCP obľúbeným a to až natoľko, že sa ho Stalin začal obávať a tak ho dal odkrágľovať – no aby odviedol podozrenie od seba, tak pestoval jeho posmrtný kult obľúbeného boľševického mučeníka. Takže „in memoriam“ vniklo veľa propagandistických výtvarných diel a jedno z nich je tam zobrazené na strane 28 – a hľa, podoba so súčasným billboardom je priam zarážajúca – súdruh Kirov je tam obklopený jasajúcou sovietskou mládežou, hlavne mladými ženami a ten jeho žiarivý úsmev – tak ten je úplne identický s Korčokovým!!! Aj s so žiariacimi zubmi, tentoraz však asi s pravými…

Holt, technológie propagandy sú už roky tie isté, menia sa len ksichty, pozadie, heslá – ale podstata zostáva rovnaká: zaštepiť do podvedomia tú správnu informáciu o danej osobe a totiž, že ide o obľúbeného človeka, ktorého všetci majú radi, tak prečo by si nemal mať rád aj ty, všakáno…?

Súčasné prezidentské voľby mi pripomínajú aj tie v Rusku, pravda, nie tie súčasné, ale dávnejšie z roku 1996, keď v nich druhýkrát kandidoval Jeľcin. Ten bol po prvom prezidentovaní taký neobľúbený, že mal pred kampaňou tak 5%-tnú podporu – teda daľeko od zvolenia – no napriek tomu tie voľby znova vyhral! Ako to bolo možné? Manipulácia? Áno, ale neboli ani tak manipulované cez volebné komisie ako za Stalina – zmanipulovaný bol celý národ a to vďaka volebným expertom, ktorých z U.S.A. povolala Jeľcinova dcéra – dávali o tom televízny dokument pred pár rokmi. (Asi ho už nebudú reprízovať…)

Ruskí mužíci a ženščiny neznalé osvedčených amerikánskych trikov sa dali znova nachytať a Jeľcina opätovne zvolili – aby toho trpko oľutovali! Jeľcin sa nakoniec stal tak nepopulárnym, že radšej abdikoval v roku 1999 a moc odovzdal – hádajte komu? My starší si to aj pamätáme – vystriedal ho Putin, ktorého predtým vymenoval za premiéra…! Takže namieste je aj otázka, že ako je to s tým zasahovaním Ruska do amerických prezidentských volieb, keď to bolo presne naopak? Veď práve vďaka americkému zasahovaniu sa neskôr Putin stal prezidentom! Pravda, americkí poradcovia pomáhali ožranovi Jeľcinovi – kto vtedy vedel ako to dopadne, všakáno…

A z celého toho dokumentu, ako americkí poradcovia zrevitalizovali Jeľcina do zvoliteľnej podoby, mi utkvel hlavne jeden moment – „tancujúci Jeľcin“! Jeľcinovi poradili, aby sa ukazoval aj s mládežou – a hľa, tak sa stalo, že na jednej tribúne tancoval s mladými devami moderný tanec! Lebo exsúdruh Jeľcin má rád mládež a mládež má rada jeho… Proste nič nové pod slnkom – stará technológia podprahového vymývania mozgov – len sa menia ksichty, pozadie a heslá…!

P.S.: To Korčokovo nové heslo – slúžiť ľuďom, nie politikom nie je ani nové, ani originálne – v podstate je ukradnuté, no hlavne je také pokrytecké, až to trieska vrátami od hangáru – takéto heslo má kariérny diplomat, ktorý desaťročia slúžil všetkým politikom, ktorí tu kedy vyhrali voľby…? (Alebo akých ľudí to má pán Korčok vlastne na mysli…?)

P.S. č.2: …aj som tu chcel vložiť ako ilustráciu fotografie ako billboardu, tak aj toho obrazu z časopisu, ale čo ak poruším nejaké autorské práva? Potrebujem, aby ma nejaký boys/molodci vláčili po súdoch, há…?

P.S. č.3: …a dám krk na to, že budem ešte vidieť Korčoka, ako tancuje s mladými devami na tribúne moderný tanec!!! Však nevoľte ho, „miláčika“….

Festival, hody, jarmok, Perún, sviečka v okne…

13.07.2024

Čo je to vlastne festival? Ide očividne o cudzie slovo – my sme kedysi mávali hody… A čo sú hody? Nuž Česi majú výraz „hod boží“ – čo napovedá, že hody neboli v prvom rade o opulentom obžerstve, či o tanečnej zábave, ale o oslave nejakého boha. Pripomínam výraz nejakého, keďže ľudia mali v časoch pohanstva bohov viacej – v časoch [...]

Tak bola tu tá pandémia vlastne? Samozrejme že bola – v televízore predsa…

24.06.2024

Diplomaticky povedané, kto nevie doteraz, či tu pandémia bola, či nebola, tak mu je zbytočné čítať tento článok – lebo každý človek schopný logického uvažovania má v tom už dávno jasno – akurát takí sme tu očividne v menšine… Ostatní sú vyšľachtení konzumenti čohokoľvek, hlavne demagógie a najukričanejší zbytok sú profesionálni demagógovia, [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

karpatic

...kedysi sa pravda hľadala, dnes sa vyrába tisícnásobným opakovaním lži...!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 36
Celková čítanosť: 64789x
Priemerná čítanosť článkov: 1800x

Autor blogu