Založ si blog

Pošle Pellegrini demarš do Prahy, alebo si dá od pražských novinárov sypať biely prášok na hlavu…?

Aneb prečo ísť do Prahy, kde novinári sprosto kydajú na Pellegriniho, vyťahujúc starú aféru s imaginárnym práškom? Múdrejšie by bolo ísť do Vaduzu, pán prezident!

Ako si predstavujú objektívne spravodajstvo pražskí novinári (nemyslím tým českí) vidno na stránkach nemenovaného českého spravodajského portálu, kde majú dva články – jeden o odchádzajúcej prezidentke, druhý o našom novom prezidentovi. 3x hádajte, že ako sú vykreslení?

Nuž naša noblesná pani exprezidentka je oceňovaná v superlatívoch za svoje elegantné róby, lebo však to je na prezidentke štátu to najdôležitejšie – robiť vešiak na luxusné šaty, všakáno… Ako keby náš nový prezident chodil ako vandrák! O jeho elegancii ani ň, zato s elánom pripomínajú starú kauzu so sáčkom, údajne s nejakým bielym práškom, ktorý sa mu vytrúsil na prvej tlačovke, keď sa stal premiérom SR pred viac ako 6 rokmi a ktorý následne pohotovo vzal späť – pán Pellegirni sa ale dušoval, že to bolo len balené špáradlo a že niečo také, ako skladačku kokaínu, nikdy ani nevidel… Z čoho sa ale samozrejme všetci slušní Česi smejú, všakáno… Lebo však každý slušný Čech tú skladačku ihneď identifikoval, všakáno… (Pripomínam tiež, že z podlhovastého sáčku sa nič nesypalo!)

Pán rezident majú ísť na prvú zahraničnú návštevu podľa nepísanej tradície do Prahy, no ruku na srdce – a to si takto nechajú kydať od česky píšucich novinárov také sáčky s práškami na hlavu? Pripomínam, že jeho hlava je aj hlava nášho štátu a teda uraziť jeho hlavu znamená uraziť celý štát! Teda aj mňa! A tak kategoricky požadujem od našej novej hlavy štátu, aby si nedala takto kydať na hlavu čokoľvek od kohokoľvek – a od tých pražských expertov (a zrejme užívateľov!) na drogy obzvlášť!

Chápem, nejde na návštevu médii, ale partnerskej hlavy štátu, ktorá nemá formálne vplyv na médiá, naopak, očakáva sa od nej obrana nezávislosti médií, ale podprahové urážky profesionálnych demagógov sú neodpustiteľné a od pána generála a prezidenta by som vopred žiadal náležitú satisfakciu – prinajmenšom verejné odsúdenie takých podlých praktík voči hlave susedného štátu pred jeho prvom oficiálnou návštevou!

Koniec-koncov, ide naozaj len o nepísané pravidlo, že sa chodí do Čiech, ale keď niekam idem, tak očakávam, že ma tam primerane uvítajú a nie, že si zo mňa urobia fackovacieho panáka! Prečo sa vnucovať, sú aj iné štáty, kde by našu hlavu iste uvítali s nadšením a nepripomínali by jej nejaké vypadnuté sáčočky s „niečím“… Čo napríklad také Lichtenštajnsko? Ja by som veru šiel práve tam!

Že prečo? Politicky menej zdatní čitatelia asi netušia, že Lichtenštajnsko je v dlhoročnom spore s Českou republikou ohľadne niekdajšieho vyvlastnenia majetku rodu Lichtenstein bývajúceho takmer 700 rokov na južnej Morave po WW2, nakoľko sa títo šľachtici z moravskej vetvy počas protektorátu prehlásili za nemeckých občanov… (Lednice, Valtice…) Takže za imaginárny prášok náležitú verejnú morálnu facku!

——————————————————————————————————————–

Akurát mám obavy, že náš pán prezident nemá na taký štýl politiky proste gule… Hja, taký Mečiar, to by bol iný „šialok“ kávy, všakáno! Ten by tým Čechúrom ukázal päsť a novinárom obzvlášť, čo sme predsa neraz videli…

P.S.: Tak ten článok tam už dnes nie je… Ale bol tam a keď som si už dal tú námahu písať o tom, tak to aspoň pripomeniem, že akí „objektívni a nezaujatí“ sú tí pražskí novinári… Možno ten demarš už poslaný bol…

Nahá Zuzana vo fontáne s raketou v parku pomenovanom po zavraždenom partizánovi na Nivách…

17.09.2024

Asi sa podivujete nad titulkom, ale keď chodíte s otvorenými očami po svete, viete čítať medzi riadkami a gúgliť, tak nájdete zaujímavé súvislosti… Dnes žije Bratislava povodňami, no včera sa v našej hlavnej dedine stala zaujímavá udalosť, ktorú si média pri tej pohrome veľmi nevšímajú – hoci, hlavne pre nás chlapov, je určite zaujímavejšia ako nejaké [...]

Za globálne oteplenie nemôže uhlík – ale vyrúbané stromy, ktoré ho tak nemôžu absorbovať!

15.09.2024

Povodne, storočná voda, prírodná katastrofa – no čo sa to tu deje? Keď som bol malý, tak sa verilo, že socializmus „poručí děšti, větru“ – stavali sa priehrady, potoky a rieky sa strkali do betónových kanálov a z nich sa ťahali potrubia na zavlažovanie polí. Vraj bude elektrina zdarma, nebude povodní a voda bude, kedy budú chcieť poľnohospodári, nie [...]

Post coitum po oslavách 80. výročia SNP…

30.08.2024

Keď som bol malý, tak boli bombastické oslavy 25. výročia SNP – celý rok, každý deň v médiách spomienka na túto úžasnú hrdinskú udalosť v našich dejinách, vďaka ktorej sme teraz slobodným plnoprávnym národom, platným členom socialistického spoločenstva, atď…. Tieto oslavy 80-tky bola proti tomu len taká vlažná kampaň v médiách, ako by nejaký [...]

Libanon, Hasan Nasralláh, Izrael, Hizballáh

Biden: Zabitie Nasralláha je spravodlivé, zaslúžil si to. USA odporúčajú Američanom odísť z Libanonu

28.09.2024 20:55

Americký prezident Joe Biden označil v sobotu zabitie vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha za "opatrenie spravodlivosti".

18 szoevetseg aliancia

Maďarská aliancia má nového predsedu - Lászlóa Gubíka

28.09.2024 18:50

Novým predsedom mimoparlamentnej strany Maďarská aliancia sa stal László Gubík. Delegáti strany ho zvolili na sobotňajšom republikovom kongrese.

Peter Pellegrini, Daniel Zmeko, Brezová pod Bradlom oslavy TTX

Pellegrini pozdravil vojakov na oslave Dňa ozbrojených síl, udelil štyri vyznamenania

28.09.2024 17:44

Ozbrojené sily sa stali rešpektovanou inštitúciou a pevnou garanciou obranyschopnosti SR, uviedol prezident Peter Pellegrini.

Czech Republic Presidential Election

Voľby do českého Senátu prvýkrát vyhralo Babišove ANO, ale vláde väčšina zostala

28.09.2024 17:21

Hnutie ANO českého expremiéra Andreja Babiša prvýkrát od svojho vzniku vyhralo voľby do Senátu.

karpatic

...kedysi sa pravda hľadala, dnes sa vyrába tisícnásobným opakovaním lži...!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 44
Celková čítanosť: 81017x
Priemerná čítanosť článkov: 1841x

Autor blogu