Založ si blog

Mattovič už není…! Aneb konečne koniec slovenského Girolama Savonaloru…?

Trocha som parafrázoval jednu starú reklamu na jednu minerálku, v ktorej barman tvrdí zákazníkom, že tento žiadaný úžasný nápoj už nemá – „Matt… už není!“ – kričí, hoci tam má ešte poslednú fľašku, ale tú si nechal pre seba – sklamaní zákazníci teda odchádzajú – no len čo ju otvoril, na zvuk zasyčania sa všetci vrátili a chcú si lognúť tiež…

Prišlo mi to príhodné – zdá sa, že Matovič zostane v celej svojej strane nakoniec sám ako tá posledná fľaška z reklamy – hoci sa vždy nájde dosť jeho fanúšikov ochotných s nadšením pribehnúť a počúvať jeho syčanie – o boji proti korupcii, plagiátorstvu, daňovým podvodom a hlavne proti Ficovej mafii atď. Akurát že on sám je daňovým podvodníkom (aj keď vraj premlčaným – v Desatore ale o premlčaní porušení prikázaní nič nie je…!), k tomu je sebapriznaným plagiátorom a čo sa týka jeho údajnej predvolebnej korupcie, každému rozumnému človekovi je to jasné…

A to nehovorím o tom, ako vlastne vždy nahráva práve Ficovi – veď vďaka nemu je Fico 4-tý krát premiérom! Z politiky unavený Fico sa už chystal do politického dôchodku po vzore sebaamnestovaného Mečiara, ktorý si spokojne dožíva vo svojej megavile Elektre. Fico sa chcel pozerávať z Bonaparte na Hrad zhora, no Matovič ho z Baštrnákovho baráku najprv vyhnal a nakoniec na neho poslal Mikulcovo „gestapo“, ktoré ho v rámci sebaobrany vrátilo do hry! Bolo zvykom, že porazený panovník dožíva kdesi v azyle – no v poslednej dobe – od čias Norimberskéno procesu – sú porazení panovníci braní na zodpovednosť, zavierajú ich do basy, súdia ich a popravujú za činy, za ktoré by mal byť popravený minimálne každý druhý „demokratický“ premiér…!

Matovič nahral Ficovi aj k 3. premiérstvu, keď sa pred voľbami obul do Bugára a potopil Procházku, takže títo sa radšej pridali k Ficovi, než by boli s ním v jednej vláde! Bol to práve Matovič, ktorý znemožnil nový pravicový „zlepenec“ a bol tak vytvorený ten podivuhodný Ficov, keď mal Fico vo vláde ako ministerku spravodlivosti L. Žitňanskú – jeho hlasnú kritičku! Také čosi „unthinkable“ bolo len a len vďaka Matovičovi! Ani Churchillovi sa také nepodarilo… (Operácia Unthinkable (Nemysliteľné) mala poslať vojská Británie, Poľska a zbytkov Wehrmachtu proti Stalinovi! No britskí generáli sa toho vydesili…!)

Holt, Matovič je už raz taký – dal by sa použiť výraz – „pilný blbec“! Robí politiku, hoci jej nerozumie, ale robí to s nevídaným odhodlaním, vďaka čomu vie strhnúť rozhorčené masy ako ten taliansky mních Savonalora, ktorý urobil z Florencie teokratický štát, v ktorom „Božie deti“ ničili prepychový majetok mešťanov – čo bolo skoro všetko… Matovičov štát sme zažili, všakáno a mnohí jeho bývalí voliči kričia, rovnako ako kedysi Florenťania, že už nikdy viac!!!

No a teraz od neho odskakujú aj ďalší jeho spolustraníci – prvá vlna sa zdekovala už pred voľbami do NR SR, druhá sa odlupuje ako šupka z cibule pred prezidentskými, sťažujúc sa, že ich vôbec nepočúva! Tož, on nepočúva nikoho – statočne/arogantne nereaguje na kritiku jeho odporcov, no ani na dobre mienené rady priateľov – tých vlastne ale nemá, resp. žiadnych nepotrebuje – chce len poslušné stádečko na štafáž, či lepenie plagátov, nič viac – lebo LEN ON vie predsa všetko najlepšie…!

Ale jedného takého „LEN ONa“ sme tu už mali, aj tomu sa strana šúpala ako cibuľa, až z nej nakoniec vystúpil aj on sám, všakáno a je očividné, že Matovič nezvratne nasleduje jeho kroky smerom k politickému smetisku. Možno ho prijme ako azylanta vo svojej Elektre – koniec-koncov Marček – dávno hovoril, že Matovič je Mečiarov kôň! A Marček je veru expert na slov. politickú scénu! Holt, Matovič mal síce namierené na iný Smer, ale pilnosť a urputná bojovnosť nikdy nenahradia trápny diletantizmus!

„Trnavský pošahanec“ Matovič tak vyzerá ako komická figúrka – ako pes, ktorý si naháňa vlastný chvost! Toľko naháňal tých plagiátorov, daňových podvodníkov a korupčníkov, až jedného konečne dostal – seba samého!!!

Smrť Štefánikova – aneb naložili Taliani do bombardéra mŕtvolu generála…?

30.04.2024

Použil som takýto tradičný novinársky zavádzajúci bombastický dvojzmyselný titulok na prilákanie čitateľov, ale vopred sa k tomu priznávam, keďže nie som novinár, ale služobník pravdy, takže veci uvádzam na pravú mieru – M. R. Štefánik síce nastúpil 4.5.1919 v talianskom letisku Campoformido živý a zdravý, no zdravý…, primerane jeho veku, všakáno, no v [...]

P.S.: Ilustrácie k predošlému článku o žandároch a turistoch…

29.04.2024

…konečne som zistil, ako sa tu vkladajú obrázky, tak som si dovolil nejaké vložiť na doladenie atmosféry, ktoré som našiel na nete, hádam ma len ktosi nezažaluje… Tak takto to nejako vyzeralo za tej komunistickej totality v lete v horách… …a takto to vyzeráva pri jazere, v ktorom sa čvachcú slobodní ľudia bez asistencie strážmajstra Cruchota! (Toto nie [...]

Globálna ofenzíva žandárov zo Saint Tropez – šikana turistov po celom svete!

28.04.2024

...turisti smerujú k dinosaurom - vyhynúť!

blaha

NAKA už nevyšetruje podpredsedu parlamentu Blahu za vyvesenie obrazu Che Guevaru

20.05.2024 10:21

Blaha tak urobil minulý rok krátko po nástupe do funkcie.

Daniel Tupý

Pokračuje proces v kauze vraždy Daniela Tupého, predvolaní sú viacerí svedkovia

20.05.2024 10:20

Vo veci čelí obžalobe z vraždy advokát Adam Puškár.

CORRECTION Russia Victory Day Parade Rehearsal

Poznajú poslanci Putinovu matematiku? A komunistka hovorí o ľudožrútstve, keď počuje, čo vláda chystá pre rodiny

20.05.2024 10:00

Poslankyňa naznačila, že časť politikov netuší, ako podľa prezidenta vyzerá viacdetná rodina. Obula sa aj do zamýšľanej zmeny štátnej podpory bývania.

SR Bratislava Vajnorská električková trať oprava termín BAX

Na križovatke Vajnorská a Odborárska sa zrazilo auto s električkou

20.05.2024 08:44

Nehoda je aj na vjazde do Bratislavy zo Svätého Jura, premávka sa tam spomaľuje.

karpatic

...kedysi sa pravda hľadala, dnes sa vyrába tisícnásobným opakovaním lži...!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 38803x
Priemerná čítanosť článkov: 1617x

Autor blogu