Založ si blog

Pplk. v zál. Fico by mal vrátiť výložky za jalové strašenie babičiek!

Dnes som počul v rádiu súdruha Fica, ktorý lamentoval, že Taliani sa od nás dekujú aj svojím protilietadlovým systémom a pýtal sa, že kto teraz bude chrániť napr. naše atómové elektrárne?

Kam tým ale mieri? Veď nám pred rokmi kúpil F-16-tky a 2 ks konečne „už“ aj dorazili k nám ako ukážka. To som si všimol, ani som nemusel zapínať rádio – ten rámus z nich som dobre počul, Karpaty sú malé…! A jeden kus očividne letel nad Bohunicami, teda práve nad jednou tou atómkou – hoci pokiaľ viem, tak lety nad ňou sú zakázané! Ale asi v nej sedel americký pilot a nikto mu to nepovedal – alebo tam letel naschvál ukázať sa, aby sa v tej atómke nebáli ruských stíhačiek – hľa, sme tu ochránime vás…! Len či im ale vopred povedali, že im nad hlavou preletí s takým rámusom naša stíhačka – ak neboli informovaní, iste zamestnanci atómky už aj skákali do krytov v presvedčení, že práve prišla spravodlivá ruská odveta za tie S-300-vky darované Ukrajine, všakáno…

K tomu, ak sa nemýlim, tak jeho minister obrany Kaliňák zvažuje dokúpenie ďalších F-16-stiek a to na úkor kúpy protilietadlových Patriotov, či nákupu bitevných vrtuľníkov Viper, čo sú len upgradované AH-1 známe z Vietnamu! Takže prečo nekúpi tie Patrioty? A vôbec, prečo sa kupujú len americké zbrane, há? A otázne je aj, že kam poletia tie zvyšné F-16-tky? Vraj ich nemáme kde „parkovať“! Ako je to možné – to tu nikto z kompetentných netušil, že sme kúpili nejaké stíhačky…? Niečo tu smrdí a pravda to nie je!

Fico sa prv vehementne snažil dostať do jadra EÚ a pritom nakúpil americké stíhačky – v EÚ mal pritom široký sortiment – francúzske Dassaulty, nemecko-britské Eurofightery a švédske Grippeny! V. Palko nám kedysi chcel kúpiť „podzvukové stíhačky“ – nešlo ale o nič iné ako o v Česku vyrábané L-39 Albatros prerobené na ľahký bitevník a premenované na L-139 Alca – pravda, česká firma je už vlastne americká… Sláva Havlovi!

Že sa Palko nevyzná v lietadlách (lebo podzvukové stíhačky neexistujú!) ani neprekvapuje – viac ma prekvapilo, keď sa naša vyštudovaná bábkoherečka rozumie do obrnených transportérov a odporúčala kúpiť miesto Patrií nemecké Boxery – pričom mala pravdu! Sú lepšie! Ale aj o dosť drahšie, takže by sme ich mali menej… Ale však 2 ks stačia, nie? Len tak na ukážky babičkám – však máme po 2 ks tankov aj stíhačiek… (Či už dorazili nejaké nové staré Leopardy? Nesledujem to tak veľmi, nie som ruský špión…)

V každom prípade ako Palko, tak aj Fico očividne miera do hláv našich armáde nerozumejúcich babičiek – a to svojimi trápnymi kecmi! Výraz „podzvuková stíhačka“ znie predsa efektnejšie ako ľahký bitevník a babička bude kľudnejšia, keď ju budú chrániť „stíhačky“ a nie bitevníky, k tomu ešte nejaké lacné ľahké… Fico zasa straší naše babičky, že len čo Taliani odídu, tak už aj máme zbombardované Mochovce aj Bohunice! Samozrejme, že je to donebavolajúca stupidita – kto by už len bombardoval atómové elektrárne? Rusi? To by museli prejsť cez Ukrajinu, všakáno… No ak by aj prešli, tak prečo by to robili? Aby zamorili územie, ktoré chcú dobiť??? Nemá to žiadnu vojenskú logiku – Fico ako pplk. v zálohe by mal preto radšej vrátiť svoje výložky, lebo dôstojník, ktorý trepe také sprostosti, by mal byť ihneď zbavený svojej hodnosti alebo poslaný do výsluhy! (Čo možno Fico už aj je, neviem, kedy sú dôstojníci v zálohe škrtaní zo záloh – ja som bol zo zálohy škrtnutý už pred 36 rokmi…)

Iste, na juh od nás na Dunaji sú štáty, ktoré neradi naše elektrárne – Maďari a Rakúšania, ale ani od nich nehrozí nálet predsa – takže Ficove „bu-bu-bu“ mi príde ako mimoriadne trápne – ale na na druhe strane bol možno ten jeho výrok novinármi vystrihnutý z kontextu. Ktovie, no v každom prípade má Fico iné kecy pre domorodé babičky a iné pre amerických „priateľov“! Že Fico nemá chrbtovú kosť – to sa o ňom písalo už dávno, v každom prípade to jeho tradičné lavírovanie nakoniec dopadne tak, že naondie všetky strany! Ficove správanie je všetko možné, len nie pevný, jasný, zásadový postoj…!!!

Zdá sa, že dejiny sa zasa opakujú a Fico bude naším druhým Svätoplukom, jeho vzorom, ktorý sa nechal Frankami obalamutiť a na ich žiadosť vyhnal duchovné elity – žiakov Metoda, čím zavraždil národ Moravanov! Lebo národ bez elít je len etnikum a slovenský národ s takýmito „našimi“ politickými elitami je len sprosté stádo šliapuce na jatky…! Bé-é…!

Smrť Štefánikova – aneb naložili Taliani do bombardéra mŕtvolu generála…?

30.04.2024

Použil som takýto tradičný novinársky zavádzajúci bombastický dvojzmyselný titulok na prilákanie čitateľov, ale vopred sa k tomu priznávam, keďže nie som novinár, ale služobník pravdy, takže veci uvádzam na pravú mieru – M. R. Štefánik síce nastúpil 4.5.1919 v talianskom letisku Campoformido živý a zdravý, no zdravý…, primerane jeho veku, všakáno, no v [...]

P.S.: Ilustrácie k predošlému článku o žandároch a turistoch…

29.04.2024

…konečne som zistil, ako sa tu vkladajú obrázky, tak som si dovolil nejaké vložiť na doladenie atmosféry, ktoré som našiel na nete, hádam ma len ktosi nezažaluje… Tak takto to nejako vyzeralo za tej komunistickej totality v lete v horách… …a takto to vyzeráva pri jazere, v ktorom sa čvachcú slobodní ľudia bez asistencie strážmajstra Cruchota! (Toto nie [...]

Globálna ofenzíva žandárov zo Saint Tropez – šikana turistov po celom svete!

28.04.2024

...turisti smerujú k dinosaurom - vyhynúť!

Iskander, atómovky, jadrové zbrane

Rusi chcú zákaz zbraní vo vesmíre. Bezpečnostná rada OSN návrh rezolúcie neprijala

20.05.2024 23:50

Za návrh zahlasovalo sedem členov BR OSN, rovnaký počet bol proti a jedna krajina sa zdržala hlasovania.

SAS, Liberálny dom

SaS pripravuje trestné oznámenie: množiace sa vyhrážky prekračujú hranice

20.05.2024 22:13

Vyhrážky sa už neobjavujú len na sociálnych sieťach, ale aj formou listov, ktoré chodia aj ich rodinným príslušníkom, upozornila Kolíková.

blesk. búrka

Po zásahu blesku museli v Drážďanoch dvoch ľudí oživovať, zranených je desať

20.05.2024 21:47

Blesk zasiahol trávnatú oblasť pri Labe neďaleko centra saskej metropoly.

Europarlament / Europoslanci /

Voľby do europarlamentu by vyhrali progresívci pred Smerom a Hlasom, ukázal prieskum

20.05.2024 20:13

Pätnásť mandátov by si rozdelilo sedem strán.

karpatic

...kedysi sa pravda hľadala, dnes sa vyrába tisícnásobným opakovaním lži...!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 38832x
Priemerná čítanosť článkov: 1618x

Autor blogu