Ktorá občianka ešte nebola prezidentkou, nech sa hlási u súdruha Matoviča…!

19. januára 2024, karpatic, Nezaradené

Tak, a zasa sa zvolebnieva… Už máme aj termín volieb prezidentských vypísaný, aj kandidátov prihlásených, bude to veruže zábava pre ľud (s)prostý…! Zatiaľ je jasné len jedno a to, že bývalý Palác pionierov obsadí nejaký iný bývalý pionier – môžbyť aj pionierka, hoci nejaká silná ženská favoritka zatiaľ nie je – no zázraky sa dejú a všetko je otvorené a je tu predsa ten šaman/pošahanec z Trnavy, ktorý vie robiť zázraky – pred časom urobil taký, že sa stal premiérom, tak prečo nie aj iné, napr. že bude prezidentkou nejaká iná, doteraz neznáma občianka, há? Vo vyťahovaní žien na politický „stage“ má už bohatú prax predsa…

Hodno ale najprv pripomenúť minulé prezidentské voľbičky. Uf, bola že to dráma! Na konci ktorej v ex Paláci pionierov nečakane skončila jedna dáma… Dovtedy nikým nepoznaná, ktorá si ale urobila meno – doma aj vo svete – svojím statočným bojom proti skládke, ktorá mala vyrásť za jej kuchyňkou. Čakal som, že ako eko-prezidentka teda bude viac riešiť problém skládok – nielen ich umiestnenie, ale aj vznik. V tomto smere ale zapracoval akurát ten milovník bylinožravých medveďov Budaj, ktorý konečne celkom ľahko presadil zálohovanie ako PET fliaš, tak aj Al-plechoviek, hoci dovtedy šéf zväzu obchodníkov – nejaký Konštiak – roky strašil, že zavedenie ich zálohovania povedie k neúmernému zdraženiu potravín! Čo sa pravda aj stalo, ale zvalilo sa to na covid a Rusko, všakáno… No nič, ja som rád, že pri mojej spotrebe piva a minerálky už neprodukujem toľko odpadu – lež produkujem druhotné suroviny! A stačilo pritom tak málo… Chcieť!

Ale to som odbočil, resp. napriek tomu, že som nechcel, tak som sa zdržal pri našej odchádzajúcej pani prezidentke, ktorá toho teda pre nás nič veľa neurobila z toho širšieho ekologického hľadiska. Spomínam, že ešte pásla včely na anglickom trávniku za palácom… Koľko zeleného medu z neho natočila, som sa už nedozvedel… Akurát sa teda ani nedivím, že v radoch záujemcov o „Hrad“ nevidím žiadneho ekologického aktivistu – slovo ekológia bolo zasa skôr sprofanované, ako pozdvihnuté!!! Koho len budem voliť…?

Takú dilemu som mal aj pred 5 rokmi (Bože, ten čas ale letí…!) Vládne strany mali problém nájsť vhodného kandidáta, však po toľkom mediálnom bití ako za skutočné, tak aj domnelé zločiny, či prešľapy, od nich bočil každý slušný človek, sledujúci masmédiá… Fico sa tak ku kandidovaniu nemal, hoci jeho hlavný sok, s ktorým prehral predošlé prezidentské voľby, ex-súdruh Kiska, vtedy tiež hodil uterák do ringu ( Asi si pani Čaputová myslí, že to tak má byť, že je to také prezidentské, či čo… No ale takto sa bitky za demokraciu predsa nevyhrávajú – zahodenými uterákmi!) Ledva teda našiel nejakého hodnotného kandidáta – iného ex-súdruha – Šefčoviča, ktorý ale ako eurokomisár zarábal viac, ako by zarábal ako prezident SR a tak sa očividne do tejto funkcie ani nehrnul… Fica pritom ani nenapadlo navrhnúť napr. nejakého robotníka, trebárs odborára. A že ich tu je! Fico že je ľavica…?

Danko ani nevyužil šancu a nekandidoval nikoho – dnes je jasné, že by bol rád sám kandidovať už vtedy, ale pri tých poklesnutých preferenciách si takticky počkal nateraz. Pritom som mu písal ako šéfovi NR SR, že vidím nanajvýš vhodného kandidáta – starého Bellu! Toho kozmonauta – však šikovný to človek – vie lietať v kadečom, všeobecne obľúbený, scestovaný, aj rusky vie – s obľúbencom Danka by mohol v Kremli kecať bez tlmočníka, všakáno -a ako profesionálny vojak je spôsobilý na výkon najvyššieho veliteľa vtedy ešte Ozbrojených síl SR… Ale nie, nedá tam predsa niekoho, kto by sa naozaj stal prezidentom miesto neho, všakáno!

To iný Bela, teda Béla Bugár, na preferencie nedbal, naopak, napodiv dospel na ich základe k názoru, že dozrel čas, aby Slovensku prezidentoval Maďar! Však Maďar… Či mu to odporučili jeho dobrí, milí slovenskí susedia v Šamoríne? Mal sa ale pýtať Slovači v Žiline…! Mohol si tak ušetriť trapas, lebo už aj jeho voliči pochopili, že on za tie roky v politike nepochopil nič – a tak ho poslali s 3,10% hlasov na smetisko dejín! Nech teda odpočíva na pezinskej skládke v pokoji, či kde je to smetisko dejín vlastne? V Šamoríne…? (V každom prípade sa Fico na rozdiel od neho na také smetisko vytlačiť nedal, naopak preukázal, že on už dačo pochopil – hoci mu to dlho trvalo a hoci ako obyvateľ Bonaparte pôsobil dojmom, že je fakt dosť natvrdlý…! )

Očividné vtedy bolo, že vyhrá niekto nevládny – „demokratické“ strany sa ale miesto dohody o spoločnom kandidátovi najprv predbiehali v dodávaní „kvalitných“ kandidátov miesto Kisku, no pôsobilo to ako ťahanie zajacov z klobúka – samé neznáme, či málo známe tváre. Fakt bieda – kríza osobností…? Ako už vieme, nakoniec zabodoval ten najsexi „zajačik“… Tomu napomohol ten fakt, že v ďalšej skupine strán – národno-kresťanských, sa o vlajku najnárodnejšieho slovenského vlastenca pobili tiež viacerí kandidáti – hlavne to boli Kotleba (10,39% ) a Harabin (14,34%), pretým cumľajúci kolegov Mečiara a Fica, ktorý ale náhle zistil, že je tiež národný, aj kresťanský, hoci má v mene „rabína“ a zobral tak hlasy „fašistovi“ Kotlebovi, takže sa navzájom vyšachovali. Nejakého Šveca (0,30%) ani spomínať nebudem, či iných politických „folkloristov“, ktorí nejakým zázrakom nazberali dosť podpisov…

Za zmienku stojí akurát Ferenc Mikloško s 5,72 %, ktorému vraj veštkyňa vyveštila, že raz bude prezidentom – tak ani nezomrie, kým sa ním nestane, všakáno a tak furt nedá a nedá pokoj a znova sa vrátil do parlamentu – asi na zber podpisov… Očividne však nepochopil, že ním už vlastne bol ako predseda SNR pri neexistencii oficiálneho postu prezidenta! Keby pochopil, tak by asi rovno zomrel – tak mu radšej nič nehovorte – nechcem ho mať na svedomí…!

A ešte za spomienku stoja Eduard Chmelár (2,74%) a Milan Krajniak (2,77). Edo bol sympoš, aj skvele hovoril – akurát blbo vyzeral! Mne to ale nevadilo – no mám sa hanbiť za to, že som ho volil, keďže som trocha doľava…? Holt, myslím, že ani dodatočné vybielenie mu už nepomôže – na Slovensku vtedy nedozrela doba nielen na Maďara, ale ani na niekoho, kto vyzerá ako vajda, nehovoriac o niekom, kto propaguje ľavicu – no fúj! Hádam časom… A Krajniak tiež pôsobil kompetentne, ale bol akýsi emočne plochý a málo sexi. Ale aspoň urobil promo Borisovi, o ktorom som si myslel, že šiel do politiky práve preto, aby kandidoval na prezidenta! No on takto predstrčil Krajniaka, ako keby šli na tenký ľad… Po tej jednej facke jednej zo svojich matiek dvoch zo svojich detí si ale musí dať pauzu, tak 20 rokov, kým sa na to zabudne…

No a teraz tu máme nové show ala „slobodné demokratické voľby prezidenta“ – istí sú zatiaľ hlavní favoriti – Korčok, ktorého kedysi zrazu vybagroval Sulík na flek ministra zahraničných vecí, dovtedy sa dušujúci, že vie z fleku postaviť celú vládu – toľko má v strane super-odborníkov. A zrazu ten externista Korčok… Ktorému nakoniec dokonca ponúkal aj svoj stranícky trón, len aby mohol ísť v pokoji pásť klokany! Korčok ale pohŕdol šéfovaniu potápajúcej sa straničky, z ktorej Sulík už vyhodil každého ako-tak súceho a aj podpisy si radšej zohnal sám, len aby nebol pripútaný k nejakému klokaniemu vodítku… No sám – kámošov má zrazu dosť! Po uteráku Čaputovej sa akosi automaticky stal hlavným lídrom súčasnej demo-opozície, keďže osobnostná chudoba medzi „demokratmi“ naďalej trvá!

Korčok už šliapä na päty Stredoslovákovi talianskeho pôvodu Pellegrinimu, ktorého predok doputoval na náš zapadákov – ten mal pôvodne vysoký náskok, no očividne sa necíti dobre v pozícii prvého – radšej by nosil tašky prvému, ale sám byť prvým? To znamená rozmýšľať ako prvý, že čo robiť a jemu ide lepšie ako prvý urobiť niečo, čo niekto rozkáže – a tak čakal, až mu kandidovanie niekto rozkáže – a to mohla len jeho strana! A keď mu Hlas konečne povedal, že musí kandidovať, tak musí – no čakaním stratil dosť času – aj preferencií! A ani jeho hlavné heslo „Pokoj!“ neznie dosť bojovne – takže asi skončí zasa druhý ako obyčajne – a však tam sa cíti najlepšie…!

No máme tu ešte Matoviča, ktorý je dnes v takej istej pozícii, ako bol pred 5 rokmi Fico – žiadny slušný človek za neho kandidovať nechce, dokonca ani len vlastná zakladajúca členka! A to ani nebýval v dome daňového podvodníka (hoci ho z daňových podvodov Fico a spol. obviňujú – no na rozdiel od Baštrnáka mu to nik nedokázal), ani nie je podozrivý, že si objednal niečiu vraždu… Za to, že pôsobí dojmom rozprávkového kráľa, vykrikujúceho „Ja sám, ja sám!“ – si môže sám! A tak rieši kedysi Ficovu dilemu, že koho ja len navrhnem na kandidáta na prezidenta, aby som nevyzeral, že ma nik nemá rád? Na rozdiel od ničiteľa semaforov a šamorínskeho chovateľa zajacov na dôchodku má ešte sebareflexiu a hľadá niekoho iného. No očividné je, že podľa vzoru Danka (však ako keby ich jedna mater mala!) rozhodne nechce napomôcť niekomu, kto by ho prevýšil a tak miesto poriadneho chlapa hľadá „iba“ nejakú ženu. Lebo on uznáva len tú svoju a ostatné rád predstrkuje pred seba ako gentleman idúci do schodov… Pripomína tým politiku nejakého Ruska (pamätáte na neho?) – ten tiež zo strany vyhodil každého soka, až mu zostali len baby, pre ktoré sa stal takým guru – a presne to chce byť asi aj Matovič!

Takže keď sa nebude mať ku kandidovaniu žiadna žena z jeho strany – je tu priestor pre ostatné občianky! Tak sa hláste, dámy! Však ste videli, že prezidentovanie nie je až taká drina a zvládne to každá žienka domáca, ktorej smrdí smetisko za domom…!